VERA VORSTENBOSCH

HOCKEY

VERA VORSTENBOSCH

Met veel trots stellen wij Vera Vorstenbosch, ex-hockeyinterational, aan u voor als ambassadrice van Shock Absorber Nederland. Sinds begin november 2014 promoot zij onze producten via sociale media. U kan Vera volgen op Twitter via @VeraVorst.

Vorstenbosch omschrijft zichzelf als een rasechte spits, handig in de kleine ruimtes en met een neus voor goals. “Mijn eerste hockeyjaren bracht ik door bij MHC Vlijmen, maar mijn torenhoge ambitie bracht me al snel bij HC Den Bosch. Op mijn 16de maakte ik mijn debuut bij de eerste damesploeg van Den Bosch. Op dit moment ben ik bezig aan mijn 11de seizoen bij dames 1 Den Bosch. Daarin ben ik 8 keer landskampioen van Nederland geworden en 9 keer Europees kampioen.”

Ook in de zaal verzamelde Vorstenbosch enkele mooie successen. Ze werd 1 keer landskampioen en in 2013 kroonde ze zich tot Europees kampioen, een prestatie die nog geen enkele Nederlandse hockeyclub haar en haar ploegmaats voordeed.

Vorstenbosch verdiende ook haar sporen als Nederlands hockeyinternational. “In 2006 maakte ik mijn debuut bij het Nederlandse veldteam. We wonnen meteen brons op de Champions Trophy. Een jaar eerder had ik met Jong Oranje ook al brons gehaald op het WK onder 21 in Santiago(2005).” Vorstenbosch werd regelmatig geselecteerd voor de nationale ploeg. Haar carrière bij de Nederlandse hockeyvrouwen kende een hoogtepunt in 2009, toen ze goud won op het EK van 2009 in Amstelveen. In 2010 speelde ze haar laatste toernooi in Nottingham(CT), waar het team tweede eindigde.

« Shock Absorber biedt mij ondersteuning, daar waar ik het nodig heb »

Groetjes,
Vera